Uw partner in laboratoriumapparatuur

Refractometer Laboratorium

 

Automatische refractometer met CCD-licht uiteraard bedoeld voor hoge prestaties, kan nauwkeurig en efficiënt monsteranalysetests verwerken via unieke signaalverwervings-, analyse- en verwerkingstechnologie. Geschikt voor een breed scala van toepassingen van chemische identificatie, en bepaling van de zuiverheid tot concentratie metingen, van monsters die transparant, gedeeltelijk doorzichtig of ondoorzichtig zijn. Meerdere modellen beschikbaar, afhankelijk van de vereiste nauwkeurigheid en resolutie. Bent u op zoek naar een automatische refractometer voor uw laboratorium neemt u dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder op weg.

Meerdere modellen zijn leverbaar. Maak uw wensen en eisen aan ons kenbaar zodat we de juiste oplossing voor u kunnen vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Laboratorium Refractometer

 

* Prijs op aanvraag *

Ordernummer Brochure
BK-R670

 

Kenmerken:

* Cloudservicesysteem, verbindende clouddatabase met instrumenten.
* 7 "LCD-aanraakscherm en innovatieve WINDOWS software-interface.
* 2 USB-poorten, RS232-poort en internetpoort voor het aansluiten van printer of internet, U-schijf en SD-kaartpoort voor het exporteren van gegevens.
* Perfect meetprisma Het meetprisma is gemaakt van saffierglas van hoge hardheid, met uitstekende eigenschappen tegen corrosie en krassen, gratis voor schoon en duurzaam.
* Ultra lange levensduur lichtbron. Het keurt hoge helderheids LED lichten met levensduur meer dan 100000 uren goed
* Automatisch temperatuurregelsysteem, Het keurt Peltier-systeem van de temperatuurcontrole goed, zorgt ervoor het gehele testen met nauwkeurigheid en constante temperatuur.

 

Model

BK-R670

Refractive Index Measuring Range 

1.30000~1.70000nD

Measuring Error 

±0.0001nD

Measuring Resolution 

0.0001/0.00001(Optional)

Brix Measuring Range

0~100%

Measuring Error (Brix)

±0.1%

Measuring Resolution (Brix)

0.1%/0.01%(Optional)

Temperature Control Mode

Peltier temperature controller

Temperature Display

Range

10~85℃

Temperature Control Range

5~70 ℃

Temperature Control Accuracy

±0.05℃

Interface

RS232, USB, Ethernet interface

Data Storage Capacity

4G

Display

7’’TFT LCD touch screen

Power Consumption

45W

Power Supply

AC110V/220V±10%, 50/60HZ

External Size(W*D*H)

365*300*150mm

Packing Size(W*D*H)

480*410*310mm

Gross Weight

10kg

 

Met een refractometer bepaalt men de brekingsindex van een vloeistof of van een vaste stof. De brekingsindex van vloeistoffen wordt gebruikt voor het identificeren ervan en voor gehaltebepalingen. Bij breking geldt de wet van Snellius.

Brix is een maat voor de hoeveelheid opgeloste droge stof (bijvoorbeeld suiker) in een waterige vloeistof en geeft aan hoeveel massa-procent van de vloeistof uit vaste stof bestaat. De waarde wordt uitgedrukt in graden en kan bepaald worden door de brekingsindex van de vloeistof te meten met een refractometer of door het soortelijk gewicht van de vloeistof te meten met een gravimeter.

De Brix-waarde wordt onder andere veel gebruikt in de verwerkende industrie van landbouwproducten voor het meten van de kwaliteit van fruit en groenten, vooral ook van druivensap voor de wijnproductie. In het algemeen geldt dat hoe hoger de Brix-waarde des te beter de kwaliteit is. Hoge Brix-waarden duiden op een zoetere smaak en een betere houdbaarheid.