Uw partner in laboratoriumapparatuur

Mortiermolen Laboratorium

 

De mortiermolen RM 200 kan poeders, suspensies en pasta's, zelfs die met een hoge viscositeit, mengen en homogeniseren. De RM 200 is geschikt voor het correct en reproduceerbaar voorberieden van een sample tot analytische fijnheden. De RM 200 is een geschikte vervanger voor de vaak minder handzame handmortieren vanwege de aandrijving met elektronische besturing. De maalset kan worden verhit of gekoeld en laat zich zeer gemakkelijk schoonmaken. De maalsets zijn leverbaar in een varieerbaar pakket aan materiaalsoorten welke uitwisselbaar zijn, wat de RM 200 ook uitermate geschikt maakt voor gevarieerde maaltoepassingen. De RM 200 is ook ideaal voor de uniforme trituratie van homeopathische en farmaceutische producten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mortiermolen Laboratorium

 

Toepassingen:

assen, bodems, cacao nibs, cement klinkers, chemische producten, cokes, drugs, farmaceutische produkten, gistcellen, homeopathisch materialen, kolen, kruiden, noten, oliezaden, plantenmaterialen, silicaten, slakken, tegels, voedsel, zouten, etc.

Om de beste oplossing voor uw monstervoorbereiding te vinden, biedt Lab-App kostenloze testvermalingen en deeltjesgroottemetingen aan, die uitgevoerd worden door onze toepassings-specialisten. Uit meer dan 15000 testen hebben we de meest voorkomende toepassingen geselecteerd.
Door middel van de selectie-hulp hieronder, kan u zoeken in deze informatie-bank; vindt het apparaat dat geschikt is voor uw toepassing.

Opmerking: 

Hetzelfde materiaal kan resulteren in verschillende maalresultaten, afhankelijk van de specfieke materiaaleigenschappen. Het is dan ook niet mogelijk om universeel geldende uitspraken te doen over het beste apparaat voor een bepaald materiaal. De aanbevelingen van de testrapporten moeten enkel beschouwd worden als initiële richtsnoeren.  Ook voor kostenloze testvermaling of -zeving kan u bij ons terecht.

Voordelen Mortiermolen:

  • dry, wet and cryogenic grinding
  • reproducible results due to adjustable pestle and scraper pressure
  • closed, dust tight grinding chamber with windows
  • easy exchange of mortar and pestle without tools
  • performance display for load control
  • adjustable pestle and scraper pressure
  • grote materiaalkeuze voor maalwerktuigen
  • 3 scraper materials (PU, beech wood, PTFE)
  • Pestle speed 100 rpm

 

 

Brochure Datasheet

 

Kenmerken Mortiermolen:

Toepassingen malen, mengen en trituratie, droog en nat
Toepassingsdomein biologie, bouwmaterialen, chemie / kunststoffen, geneesmiddel / medicijnen, geologie / metallurgie, glas / keramiek, landbouw, voedsel
Toevoermateriaal zacht, hard, breekbaar, pasteus
Maalprincipe druk, wrijving
Korrelgrootte materiaal* < 8 mm
Eindfijheid* < 10 µm
Batchgrootte / Toevoerhoeveelheid* 10 - 190 ml
Volume maalkamer 700 ml
Snelheid bij 50 Hz (60 Hz) 100 min-1
Instelling van het toerental -
Instelling mortierdruk verticaal met regelknop + schaal, horizontaal met regelknop + visuelel/acoustische controle
Instelling schraperdruk by adjusting knob + visual control
Materiaal van maalwerktuigen gehard staal, roestvrij staal, wolfraamcarbide, agaat, gesinterd aluminium oxide, zirconiumoxide, hard porcelein
Instelling maalduur digitaal, 1 - 99 min / continu
Aandrijving monofasenmotor met auxiliary capacitor
Gegevens electriciteit verschillende spanningen
Aansluiting electriciteit 1 fase
Beschermingsklasse IP 53
Vermogen 250 W (230 V, 50 Hz) / 290 W (120 V, 60 Hz)
B x H x D gesloten 400 x 480 x 370 mm (open 400 x 550 x 510 mm )
Netto gewicht ~ 24.2 kg
Standaarden CE

 

Principe:

De RM 200 maalt, mengt en tritureert door druk en wrijving. De schraper dient om het materiaal terug te brengen naar de zone tussen mortier en stamper. Deze geforceerde toevoer garandeert dat het gehele monster voortdurend onderworpen wordt aan het maal- en trituratieproces en dat het ook intensief gemengd wordt. De stamper bevindt zich niet in het midden; contact met de draaiende mortier brengt de stamper ook in beweging. De noodzakelijke druk om te malen, wordt bekomen door het gewicht van de stamper, in combinatie met een instelbare veerduk op de as van de stamper.

Onder voorbehoud van technische wijzigingen en eventuele fouten