Uw partner in laboratoriumapparatuur

Flowkast Horizontaal

 

Gebruikt voor een deeltjesvrije werkomgeving. Deze flowkast genereert een horizontale flow waardoor product beschermd is tegen contaminatie. Binnen de flowkasten ontstaat een schone werkomgeving vrij van micro-organismen en stofdeeltjes.

Deze flowkast is uitermate geschikt voor sectoren waar productbescherming noodzakelijk is. Denk hierbij aan high-tech, elektronica en medische industrie, onderzoeksinstellingen en laboratoria. Door het plaatsen van de laminaire flowkasten in de binnenomgeving ontstaat er een ultra schone werkplek. Binnen deze omgeving zijn kritische processen (zoals samplen, reinigen, verpakken, etc.) optimaal uitvoerbaar.

Veel applicaties zijn uniek en vragen een speciale benadering. Lab-App beschikt over alle kennis en kunde om op basis van uw applicatie een advies te geven. Uw flowkast volledig ingericht naar de wensen en eisen van onze opdrachtgever is voor ons het belangrijkste. Als vakspecialist staat Lab-App haar klanten graag bij met advies en haar expertise.

De Lab-App laminaire flowkasten zijn uitgerust met de modernste technologie en zit vol opties, zie onderstaand de verdere specificaties. Uiteraard zorgt Lab-App voor Installatie, kalibratie, validatie, levering en plaatsing op locatie. Voor meer informatie neemt u gerust contact met ons op.

 

 

Flowkast Horizontaal

 

* Prijs op aanvraag *

Model Werkopppervlak Veiligheidsglas Hepa/Ulpa Pre Filter Afmeting intern
LABH1800 Stainless Steel Ja 99.999% efficiency at 0.3um   Polyester fiber, washable 1700*500*800mm

 

Flowkast Horizontaal

Onze flowkasten hebben vele unieke eigenschappen die het werken in deze flowkkasten erg prettig maakt. Zo is het geluidsniveau laag en voldoet deze flowkast uiteraard aan alle gestelde eisen en veiligheidsnormeringen. Zie onderstaand de verdere specificaties omtrent onze laboratorium flowkasten. Wanneer u meer informatie wenst te ontvangen neemt u gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder op weg.

 • Laagste energieverbruik, direct besparen
 • Laagste operationele kosten
 • Warmtelast is nihil door efficiënte motortechnologie
 • Gebruiksvriendelijk en betrouwbaar
 • Ergonomisch ontwerp en makkelijk te reinigen
 • Laagste energieverbruik, direct besparen
 • Laagste operationele kosten
 • Warmtelast is nihil door efficiënte motortechnologie
 • Gebruiksvriendelijk en betrouwbaar
 • Ergonomisch ontwerp en makkelijk te reinigen
 • LED display
 • Airflow Average of 0.3~0.5m/s
 • Anti bacteriele coating
 • RVS werkblad
 • Zijruiten UV bestending veiligheidsglas
 • Voorfilter voor bescherming tbv Hepa filter
 • Hepa filter 99.999% efficiency at 0.3um  
 • LED lamp, UV lamp*2,Base stand, Waterproof socket*2

Wat houdt laminair flow techniek in?
Overal waar zwevende verontreinigingen (aërosolen) storend, schadelijk of ongewenst zijn, wordt met het installeren van laminair flow systemen (complete installaties of separate apparaten) een maximale stof- en kiemvrijheid verkregen.Laminar flow is een zeer gelijkmatige en gerichte luchtstroom, die zich met een voorgeschreven snelheid door een ruimte beweegt. Deze luchtstroom voert alle ongewenste deeltjes weg van een kritisch gebied, of dat nu de mens, het product of beide is. Filtratie zorgt dat alle niet gewenste verontreinigingen - hoe klein ook - uit de lucht worden verwijderd.

Toepassingen

Onze laminaire flowkasten zijn beschikbaar in zowel horizontale als verticale flow modellen. In beide wordt lucht bovenop de kast aangezogen en gaat vervolgens door een filter om een steriele luchtstroom te creëren.
In de horizontale flow, of cross flow modellen gaat de gefilterde lucht door de werkruimte in een horizontale laminaire (eenrichting) luchtstroom alvorens deze, door de werkopening, het cabinet verlaat. Dit is de meest gebruikte configuratie en wordt geadviseerd voor bijvoorbeeld weefselkweek of ver/ompakken van elektronische componenten.   


In verticale flow of down modellen gaat de airflow door de werkruimte in een verticale laminaire (eenrichting) luchtstroom alvorens deze, door de werkopening, het cabinet verlaat. Deze configuratie is de beste keuze indien er apparatuur in de kast wordt geplaatst, zoals bijvoorbeeld een microscoop.
De steriele luchtstromen zorgen dus voor een steriele en schone werkruimte en beschermen daarmee uw experiment of product. De operator zelf wordt niet beschermd. Dat is wel het geval bij Bioveiligheidskasten, waar experiment, operator en omgeving worden beschermd tegen bijvoorbeeld  bacteriën en virussen uit uw monsters.


Voedingsmiddelen, microbiologie, Plant en zoogdier celkweek, Klinische farmacie en ziekenhuis, Cleanrooms, Semiconductor assemblage,
Farmaceutische industrie